Известие

Collapse
No announcement yet.

За двигател.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За двигател.

Искам да попитам аз имам Алфа 146 1.4 twin spark 1997 година.Двигателя ми се скапа тотално.... Въпроса ми е без проблем ли ще мога да сложа пак двигател 1.4 twin spark от Алфа 146 но 2000 година ?

Смятам че без проблем трябва да стане,колега
    Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
    Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

...

Защото не разбирам много човека който ми продава двигателя също само може да ми гарантира че е ОК моторо но като ги гледам дали заради капака или нещо друго ми изглеждат различни.

Comment

Първоначално публикувано от bikeman Покажи съобщение
        Защото не разбирам много човека който ми продава двигателя също само може да ми гарантира че е ОК моторо но като ги гледам дали заради капака или нещо друго ми изглеждат различни.
        Като купуваш мотора,вземи също и екуто,да не би да има дребни разлики в управлението между двата двигатела

Comment

Първоначално публикувано от alfozo Покажи съобщение
          Като купуваш мотора,вземи също и екуто,да не би да има дребни разлики в управлението между двата двигатела
          Ако сменя само железата, ЕКУ няма да му трябва. Ще си ползва неговото, както и останалите жици и датчици.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от bikeman Покажи съобщение
            Искам да попитам аз имам Алфа 146 1.4 twin spark 1997 година.Двигателя ми се скапа тотално.... Въпроса ми е без проблем ли ще мога да сложа пак двигател 1.4 twin spark от Алфа 146 но 2000 година ?
            аако не си го купил вече и искаш 1.6 драсни едно лично
            ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Comment

Скоростната кутия дали и тя не трябва да се смени
              Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
              Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
              Audi A4 1.9 TDI

Comment

??????????Моля мнения

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
                  Скоростната кутия дали и тя не трябва да се смени
                  Е тва пък защо

Пак казвам: сменя се само мотора, ползват се датчици, инсталация и всичкото периферия от стария.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    Ако сменя само железата, ЕКУ няма да му трябва. Ще си ползва неговото, както и останалите жици и датчици.
                    Сигурен ли си, защото моята е същата, но е със старото ECU. Това дето е в краката на пасажера. А на следващите нали ECU-то им е на дросела. Да не се окаже, че и неговата е със старото ECU (в което съм почти 99% сигурен) и да има ядове.
                    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                      Сигурен ли си, защото моята е същата, но е със старото ECU. Това дето е в краката на пасажера. А на следващите нали ECU-то им е на дросела. Да не се окаже, че и неговата е със старото ECU (в което съм почти 99% сигурен) и да има ядове.

Comment

Добре де, дори и така да е (и съм почти сигурен че е така) той взима само мотора - разбирай блок с буталата и кол. вал, глава и може би картер.. Даже без свещи ги дават по моргите. Всичко останало ще си прехвърли от неговия мотор - ЕКУ-та с всички прилежащи датчици дросели и пр. В такъв случай няма да има ама никакво значение точно с кое ЕКУ е мотора.

Comment

Въпросът е най-вече в буксата на ECU-то. На Bosch Motronic М2.10.4 (стария) буксата е бая голяма. Голяма е колкото самото ECU, а то е около 20 см. Докато М1.5.5 (новия, който е на дросела) мога да го скрия в шепата си.
                          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Аз мога да кажа, че стария и новия 1.4 TS имат разлика в картерите и скоростите!!
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
                            EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

а стария 1.4 и 1.6 ?
                              и 1.6 и 2.0 ?
                              ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Comment

Working...
                              X